Jobba hos oss

AKTUELLA JOBB HOS OSS

IR-konsult till Laika Consulting

Är du den vi söker?

Vill du arbeta i en entreprenörsdriven och energifylld miljö med härliga kollegor? Är du också intresserad av finansbranschen och kommunikation? Då kommer du att trivas på Laika Consulting! Företaget har växt med sina kunder, samtidigt som många nya uppdragsgivare strömmar in. Vi sitter i trevliga lokaler centralt i Stockholm.

Arbetsbeskrivning 

I din roll förväntas du arbeta med att utveckla kundernas kommunikation med kapitalmarknaden. Som IR-konsult kommer du främst att arbeta med börsbolag och stötta kunderna med att identifiera deras kommunikationsbehov genom uppföljning, nulägesanalyser och rådgivning. Du ansvarar för att skapa upplägg som passar för respektive kund. Tillsammans med säljarna gör du kundbesök, både befintliga och prospects, samt projektleder och deltar på investerarträffar. Laika Consulting har fokus på noterade/onoterade bolag och fondbolag.

Dina arbetsuppgifter är: 

  • Identifiera kundens kommunikationsbehov
  • Genomföra nulägesanalyser
  • Ta fram IR-strategier/planer
  • Tillsammans med säljarna delta på möten med potentiella kunder
  • Administration och ansvar för att skriva pressmeddelanden, nyhetsbrev, delårsrapporter
  • Projektleda och ansvara för kundprojekt såsom nyemissioner och investerarträffar.

Din profil 

Det är en stor fördel om du har erfarenhet av IR samt har lätt för att uttrycka dig inom finansiell kommunikation. Rollen är en viktig del i Laika Consultings framgång genom att vidareutveckla långsiktiga kundrelationer och affärer. För att lyckas i rollen är du driven, nyfiken, stresstålig och självgående samt har en förtroendeingivande framtoning. Du är en god skribent samt talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Vidare är du ödmjuk, prestigelös och har en god social kompetens och känner ett engagemang i bolagets framtida utveckling. Som IR-konsult har du många kontaktytor och därför är det viktigt att du kan arbeta både självständigt och i team. Du har intresse för kommunikation, media och finans och drivs av att arbeta affärsnära. Vi ser även att du har en högskoleexamen i ekonomi, marknadsföring eller motsvarande.

Om företaget

Laika Consulting grundades 2004 och har utvecklats till en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer inom finansiell kommunikation. Våra uppdrag omfattar allt från strategisk rådgivning till konkreta tjänster inom investerarrelationer och annan finansiell kommunikation. Vi hjälper våra kunder med strategi, rådgivning och genomförande; ett arbete som leder till att våra uppdragsgivare når ökat förtroende, fler kunder och investerare. Sedan starten har vi upplevt en stark tillväxt och såväl 2017 som 2009 utnämndes vi till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. Laika Consulting AB har precis blivit uppköpta av FundedByMe Crowdfunding Sweden AB.

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar Laika Consulting AB med Inhouse AB. Är du intresserad av att bli vår nästa medarbetare, är du välkommen med din ansökan senast den 13 januari. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sanna Låås sanna.laas@inhouse.se alternativt Jenny Stierngranat jenny.stierngranat@inhouse.se.

130 000

Våra drygt 130 000 investerare är en viktig grundbult när vi hjälper våra kunder att göra bättre affärer

5 mdkr

Genom våra nätverk har vi under åren hjälpt uppdragsgivare att ta in drygt 5 miljarder kronor i emissioner.

3 av 4

På vår kundlista finns nästan hälften av världens 25 största förvaltare. Och tre av fyra svenska storbanker.

2 000

Vi har 2 000 besökare årligen på våra event och tiotusentals följer sändningarna på webben.

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

KONTAKTUPPGIFTER

Adress:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm
Telefon: 08 - 440 82 40     E-post: info@laika.se

Läs Laika Consultings integritetspolicy

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

KONTAKT -
JAG VILL VETA MER

Tips, trender och träffar - följ Laika på sociala media